Talking with: Bas van de Korput

Challenging rush rides and special jobs on the plan department.


Van Opdorp Transportgroep

Bas is sinds begin 2020 werkzaam bij Van Opdorp Transportgroep als planner op de afdeling bulktransport. Samen met zijn collega’s regelt hij de boekingen van de vrachten, het geven van instructies aan de chauffeurs en het efficiënt werken binnen de afdeling. Tussendoor komen regelmatig spoedklussen binnen. 

Bas is via internet op Van Opdorp Transportgroep gestuit. “Via internet kwam ik bij Van Opdorp terecht, maar toen was er helaas geen vacature vrij. Op een later moment kwamen we weer met elkaar in contact en bleek er een positie vrij te zijn als Planner Bulk.” Niet alleen de werkzaamheden als planner trokken Bas aan. “Het totale bedrijf spreekt me aan. Zo staat het wagenpark er altijd mooi en netjes bij.”

Door de jaren heeft hij vooral geleerd dat de werkelijkheid heel anders is dan wat je op school leert. “Er komt veel meer bij kijken dan enkel transport van A naar B.” Bas noemt de vele documenten die nodig zijn en dat je dit vak vooral leert door te doen. Het leukst vindt hij de uitdagende spoedritten en de speciale klussen. Dus niet standaard van A naar B en ritten naar bijzondere locaties zoals naar Tsjechië voor een klus met de zuigbulk.

Bas beveelt het zeker aan om bij Van Opdorp Transportgroep te solliciteren. “Het is een mooi bedrijf en mooi werk. Je werkt met een team dat elkaar niet laat vallen en samenwerkt. Met elkaar zorgen we ervoor dat alles aan het einde van de dag geregeld is.”

More news:

More newsarticles »

Talking with: Jochem Smits

Super Intendent Cleaning

Read more »
News: Talking with: Jochem Smits

Winner Truck Safety Award 2020

Work safe or don't work at all. Winning the Truck Safety Award proves that these are no empty words

Read more »
News: Winner Truck Safety Award 2020