Historie

 

 

1927

Met paard en wagen

Jef van Opdorp richt een transportbedrijf op voor het vervoer van landbouwproducten. Met paard en wagen werden oesters en mosselen naar Gent gereden.

1933

Eerste auto

Paard en wagen werden vervangen voor de eerste auto, een Renault.

1950

Suikertransport

In de jaren 50, na de tweede wereld oorlog, herbouwden de zonen Bernhard en George (tweede generatie) het bedrijf. Een mogelijkheid hiervoor was onder andere de watersnoodramp in 1953 en de barre winter in 1954. De scheepvaart lag toen praktisch stil en de behoefte aan vervoer over de weg was groot. De toenmalige directeuren stapten zelf in de wagen om met suiker te rijden.

1962

Bulktransport

Door inzicht en ervaring leidt het suikertransport tot het verrichten van het eerste bulktransport in 1962.

1963

Groei

Op 16-jarige leeftijd dient de derde generatie in de persoon van Werner van Opdorp zich al aan om mee te werken en om het bedrijf verder uit te bouwen.

1973

Bacterievrij laden en lossen

Sinds de komst van Werner breiden de werkzaamheden zich gestaag uit evenals de technische kennis en de toepassing daarvan. Van Opdorp start als eerste in de Benelux met het bacterievrij laden en lossen van vloeibare levensmiddelen.

1973

Zelzate

Oprichting van het Belgische bedrijf PVBA Opdorp Zelzate, later omgezet in BVBA Opdorp.

1986

Eerste steen

De eerste steen van de huidige locatie wordt door Manon van Opdorp (vierde generatie) gelegd.

1987

Sas van Gent

In Nederland wordt verhuisd van de Zandstraat naar het bedrijventerrein Noord in Sas van Gent. Hier start Van Opdorp met een modern opgetrokken en ingericht kantoorgebouw, werkplaats, een cleaning station met in- en uitwendige clean mogelijkheden alsook de mogelijkheid tot het kiemvrij maken (het z.g. steriel maken) van tankopleggers.

1987

Tankcleaning

Tankcleaning geopend.

1989

Reachstacker

In 1989 is de eerste reachstacker heftruck aangeschaft voor het op- en afzetten van containers. De werkzaamheden met de reachstacker breidden zich dermate uit dat in 1994 een stuk terrein van bijna 3 hectare ten westen van het bestaande terrein wordt aangekocht.

1990

Werner van Opdorp

Werner van Opdorp neemt het roer definitief over.

1996

Cleaning tankopleggers

De opstelplaats voor tankopleggers wordt voorzien van een overkapping. Hierdoor ontstaat een loods waar levensmiddelenwagens inwendig gereinigd kunnen worden. De cleaning activiteiten groeien dermate dat in 2003 gestart wordt met de bouw van een waterbehandelingsruimte, kantoor en kantine.

2005

Manon van Opdorp

Begin 2005 dient de vierde generatie zich aan. Manon van Opdorp, de dochter van Werner, stapt de transportwereld in. Wegens het vroegtijdig overlijden van haar vader neemt ze in 2008 al de volle verantwoording voor Van Opdorp Transportgroep op zich.

2013

Werkplaats

Van Opdorp Transport verhuurt haar werkplaats aan Tilburg Bastianen voor het onderhoud aan eigen materieel.

2016

Een nieuwe reachstacker

Aanschaf nieuwe reachstacker heftrucks.

2017

Van Opdorp Transportgroep

De ontwikkelingen in het bedrijf gaan door; materieel wordt up-to-date gehouden of vervangen, nieuwe kansen worden onderzocht. In 2017 beschikt Van Opdorp Transportgroep over 90 trekkers en 130 opleggers. Het team bestaat uit 125 medewerkers.

2019

Opening cleaning

In 2019 is de volledig gerenoveerde en duurzame cleaning geopend. Hierdoor is de reiniging van transportmateriaal efficiƫnter, sneller en duurzamer geworden.

2019

Samenwerking met DHC

In 2019 gaat Van Opdorp Transportgroep samen werken met onderhoudspartner DHC. Ze nemen intrek in het bestaande pand en faciliteren onderhoud en APK aan het wagenpark.

2021

Containerterminal en saneren tank eiland

In 2021 is een start gemaakt met het opnieuw bestraten van de containerterminal. Ook de oude brandstoftanks hebben plaats gemaakt voor een splinternieuw bovengronds tankeiland.

2023

Nieuwe reachstacker

Na 7 jaar intensief gebruik te hebben gemaakt van onze reachstacker is het tijd voor vernieuwing.